300 SPORCUYA SAĞLIK İHMALİ

300 SPORCUYA SAĞLIK İHMALİ

Hafta sonu ilimizde 10 ilden 298 sporcunun katılımıyla Kick Boks Dostluk turnuvası düzenlendi. 298 sporcunun sağlığının hiçe sayıldığı turnuvada Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü?nün Sağlık ekibi ve Ambulans görevlendirilmesi talebinde bulunmadığı öğreni

Hafta sonu ilimizde 10 ilden 298 sporcunun katılımıyla Kick Boks Dostluk turnuvası düzenlendi. 298 sporcunun sağlığının hiçe sayıldığı turnuvada Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Sağlık ekibi ve Ambulans görevlendirilmesi talebinde bulunmadığı öğrenilirken, sağlıksız şartlarda yapılan turnuvada sporcuların sakatlıkla karşılaşmaması sevindirdi. Yine Müdürlüğün 300 sporcu için sadece bir adet tartı temin ettiği öğrenilirken, sabah 07.00’da başlayan tartılma işlemi öğleden sonra saat 14.00 gibi tamamlanabildi. Bu durum da gerek antrenörlerin, gerek sporcuların gerekse velilerin tepkisine yol açtı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerin bu vurdumduymazlığın sebebini açıklamaları bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta sonu ilimizde Kick Boks dostluk müsabakaları düzenlendi. Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen turnuvaya 10 ilden toplamda 298 sporcu katıldı.

Kıran kırana geçen ve sonunda dostluğun kazandığı turnuvaya Elazığ’dan 24, Niğde’den 25, Diyarbakır’dan 31, Gaziantep’ten 34, Erzurum’dan 17, Kayseri’den 17, Kırıkkale’den 26, Malatya’dan 25, Malatya gücü’nden 17 ve ilimizden de 62 sporcu olmak üzere toplamda her yaştan 298 sporcu katıldı.

Sözde Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bu turnuvada spor adına olumlu bir turnuva yaşansa da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün vurdumduymazlığı dikkat çekti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonu neredeyse hiç önemsemediği belirtilirken 300 sporcunun karşı karşıya geldiği bu turnuvanın yapıldığı esnada Atatürk Spor Salonu önünde ambulansın olmaması dikkat çekti.

Bu tür turnuvalarda sporcuların her an bir sakatlıkla karşılaşması ihtimaline karşılık spor salonu önünde bir sağlık ekibi ve Ambulansın olması gerekirdi. Müdürlüğün bu vurdumduymazlığı sonucunda sağlık konusunda bir sıkıntı yaşanmaması sevindirirken, sporcuların sağlığının hiçe sayılması tepkilere neden oldu.

Turnuvadaki hemen her şeyin Sivas Kick Boks İl Temsilciliği tarafından organize edildiği öğrenilirken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin gövde gösterisinden başka hiçbir işe el atmadığı öğrenildi.

Bununla birlikte salon içerisinde de hiçbir sağlık personelinin bulunmadığı dikkat çekerken, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen sağlık çantasının bile bulunmadığı görüldü.

Diğer taraftan bilindiği gibi sporcular müsabakalara başlamadan önce tek tek tartılarak kilolarının tespiti yapılıyor. Gençlik Spor İl Müdürlüğü bu turnuvada kullanılması amacıyla bir adet tartı göndermesi de müsabakaların çok geç başlamasına neden oldu.

 

Sabah saat 07.00’da sporcuların kilo tespit işlemlerine başladığı belirtilirken, 300 sporcuya karşılık bir adet tartı bulunması nedeniyle bu işlem fazlasıyla uzun sürdü. Saat 07.00’da başlayan tartılma işlemi öğleden sonra saat 14.00’da ancak tamamlanabildi. Bu durum diğer illerden gelen sporcu, antrenör ve velilerin de fazlasıyla tepki göstermelerine neden oldu.

Yine sporcuların kalacakları yerler konusunda da Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün bir girişiminin olmadığı belirtilirken, 300 sporcunun Kick Boks İl Temsilciliği aracılıyla okulların pansiyonlarında konaklamasının sağlandığı öğrenildi.

Turnuvayla alakalı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün sadece sporculara yemek gönderdiği öğrenilirken, antrenör ve hakemlerin yemekleri ise yine Kick Boks İl Temsilciliği aracılığıyla Sivas Belediyesi’nden sağlandığı belirtildi.

Yine turnuvada görev yapan hakemlerinde Kick Boks İl Temsilciliği tarafından temin edildiği belirtilirken, turnuva esnasında salonda sürekli olarak bir karmaşanın hakim olduğu gözlemlendi. Küçük yaşlardaki onca sporcunun saha içerisinde olması tepki çekerken, skorboard olmaması ve hakem masalarının etrafındaki kalabalık da tepkilere neden oldu.

10 ilden Sivas’a gelen birçok veli de ortadaki karmaşadan dolayı muzdarip olduklarını belirtirlerken, Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerinin yaşanan bunca sorumsuzluğun ardından açıklama yapması bekleniyor.