2. OSB UNUTULDU

2. OSB UNUTULDU

5 yıl önce Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından müjdesi verilen 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi bugünlerde unutuldu. 2. OSB Projesi konusunda ilgili Bakanlıkların olurunun alındığını ve Projenin hayata geçirileceğini belirtmi

5 yıl önce Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım tarafından müjdesi verilen 2. Organize Sanayi Bölgesi Projesi bugünlerde unutuldu. 2. OSB Projesi konusunda ilgili Bakanlıkların olurunun alındığını ve Projenin hayata geçirileceğini belirtmişti. Demir Çelik Fabrikasını da içerisinde barındıracak OSB Projesinin akıbeti merak ediliyor.

2008 yılında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım’ın müjdesini verdiği 2. Organize Sanayi Bölgesi neredeyse unutuldu. Yıldırım sanayileşme süresinde önemli gelişmeler yaşandığını, ikinci OSB’nin kurulacağını ve hatta Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Demir Çelik işletmesini de içerisine alanda 2. OSB’nin hayata geçirilmesi adına İl Özel İdaresi’ne devredileceğini kaydetmişti.

Aradan geçen yılların ardından kamuoyunda neredeyse unutulan 2. Organize Sanayi Bölgesi hakkında Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir çalışma içerisinde olup olmadığı ise merak ediliyor. Zira TSO Başkanı Yıldırım, TSO’nun belirlediği hedef ve vizyonu içerisinde yer alan 2. OSB Projesinin sonuçlandığını kaydetmişti.

İlimizde sanayileşme adına büyük önem arz eden 2. OSB Projesi hakkında 2008 yılında bu kadar net konuşan Yıldırım’ın geride kalan süreç zarfında projenin neden hayata geçirilemediği ve gelinen nokta hakkında kamuoyunu bilgilendirmesi bekleniyor.

TSO Başkanı Yıldırım 2008 yılında verdiği bir demeçte şu ifadeleri kullanmıştı:

“5 yıldır ısrarla talep ve takip edilen 2. OSB’nin kurulması yönündeki çalışmalar nihayet sonuçlandı. Doğalgaz ve demiryolu hattı başta olmak üzere altyapısı tamamlanmış olan 850 hektarlık alanda 2. OSB kurulacak. 1. OSB’de yaşanan yoğun talebin ardından 2. OSB ile Sivas büyük bir atılım yapmaya hazırlanıyor. Teşvik Yasası kapsamında ilimiz yerli ve yabancı yatırımların yeni rotası haline gelmiş. Sivas`ın cazip şartları ve mevcut potansiyelleri ile teşvik yasası girişimciler için oldukça karlı bir ortam hazırlamıştır. Gelişen sanayimiz karşısında Sivas-Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi olarak seçilmiş alan içerisinde mülkiyeti Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş.`ye ait arazide 2. Organize Sanayi Bölgesi tüzel kişiliğine bedelsiz devri hususunda, Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yapmış olduğumuz girişimler olumlu sonuç vermiştir. Söz konusu arazi 2. Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacıyla İl Özel İdaremize devredilmiştir. Altyapısı hazır ve tren yolu güzergâhında olan bölgemiz kısa sürede yeni yatırımlara ev sahipliği yapacaktır.”