2 LER TAMAM 1 ÇEKİŞİYOR

2 LER TAMAM 1 ÇEKİŞİYOR

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Cumhur İttifakı içerisinde yer alan AK Parti oylarında büyük düşüş yaşanırken MHP de ise az da olsa düşüş yapılan anketlerde görünmekte.

14 Mayısta yapılacak seçimler öncesinde yapılan anketlerde ortaya çıkan sonuçlar ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de aynı şekilde olup Cumhur ittifakı ortakları olan AKP ve MHP oylarında büyük düşüşler gözlemlenmekte.

Polimetreye göre ilimizde 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerde AK Partinin 2 milletvekili kesin olarak görünürken Cumhur ittifakının diğer ortağı olan MHP'nin ise mevcutta olan 1 vekilinin yerini koruyacağı şeklinde sonuç ortaya çıktı. 

16 Nisan tarihli hazırlanan raporda ilimizde AK Parti 2 vekil çıkarırken CHP de yine 2 vekili kesin olarak aldığı, bunun yanında MHP'nin ise İYİ Partinin önünde olduğu ve 1 olan meclisteki temsilini koruduğu belirtiliyor.

MHP'nin ve İYİ Partinin ittifaklarından ayrı şekilde girdikleri ilimizdeki seçimlerde iki parti arasında 5 puanlık fark yine bu raporda görünmekte. MHP 13.2 oy oranında iken İYİ Parti 8.2 olarak rapora yansıdı.

Uzun bir zaman ilimizden 4 vekil çıkararak AK Partiye büyük destek vermiş olan ilimizde ise bu anket raporunda büyük desteğin 14 mayıs seçimlerinde son bulduğu AK Partinin 2 vekil çıkarabildiği, yine yıllardır ilimizde sadece 1 vekil çıkaran CHP'nin ise 2 vekil ile meclise ilimizden gitmeye yakın olduğu görünmekte.

Seçime 20 gün gibi  kısa bir süre kala açıklanacak olan paketler vaatler bu oranları nasıl etkileyeceği merak konusu olurken güçlü olan AK Partinin oylarındaki bu düşüşün nedeni olarak ise ekonomi ve genel politikalar olduğu dile getirilmekte.



Anahtar Kelimeler: TAMAM ÇEKİŞİYOR
selma ulucan
26.04.2023 16:47:52
neden akparti oy oranı düşsün ki bu şimdiye kadar devletin siyasetin her türlü nimetlerinden faydalanıp dedikleri istedikleri adaylar milletvekili yapılmayınca gizliden gizliye aleyhhde propaganda yapıyorlar.Çıkarları herşeyin önünde olan insandan bir şey olmaz sadece gittikleri yerde herzaman sıkıntı olurlar .herkes biliyor kim ne yaptığını