2014 BEKLENTİLERİ

2014 BEKLENTİLERİ

2013 yılı geride kalırken 2014 için fikri analizler yapılmaya devam ediyor. Sivas?ın önünü açacak bir çok değerli proje olduğu vurgulanırken, bunun bu sene içinde yaşam bulma çalışmalarına ağırlık verilmesi dile getiriliyor.

2013 yılı geride kalırken 2014 için fikri analizler yapılmaya devam ediyor. Sivas’ın önünü açacak bir çok değerli proje olduğu vurgulanırken, bunun bu sene içinde yaşam bulma çalışmalarına ağırlık verilmesi dile getiriliyor.

Eski Sanayi Yeniden Ele Alınmalı

Turkuaz projesi ve yıkımlar ile gündeme gelen sanayinin yeniden ele alınması bekleniyor.

O dar alanın bu yoğunlukta bir karmaşıklığı çekemeyeceği dile getirilirken, bu projenin ıslah edilerek daha seyrek bir projenin hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Hak sahiplerini de mutlu eden, şehre de iyi bir görüntü kazandıracak bir çalışmanın elzem olduğu dile getiriliyor.

Hızlı Trene Şehir Hazırlanmalı

Uzun zamandır devam eden hızlı tren çalışmalarının şehri boşaltmaması için alt yapı çalışmalarının hazırlanarak, Sivas’ın bu teknolojik ulaşım aracına hazır hale getirilmesi bekleniyor. Hızlı Tren, Sıcak Çermik ve Yıldız Dağı bütünlüğü turizm anlamlı düşünülmeli.

Jandarma Lojmanları ve Ordu Evi Taşınmalı

Kent meydanında, teknolojik ömrünü tamamlamış olan Jandarma Lojmanlarının bir an önce taşınarak, şehre yeşil alan kazandırma ve içine de MiniaSivas yapılması 2014 yılı içinde bekleniyor. Başta Divriği Ulu Cami olmak üzere birçok eserin minyatürünün kent meydanında yapılmasının şehrin turizm varlığını büyütebileceği vurgulanıyor.

Ordu Evi yerinin de yeşil alan anlamlı ve miniasivas olarak dikkate alınması bekleniyor..

Kızılırmak Projesi Devlet Projesi Olmalı

Osmanlı’nın yitik projelerinden biri olan Kızılırmak Projesinin 2014 yılı içerisinde mutlaka ciddi olarak ele alınması gerektiği dile getiriliyor. İçinden nehir geçen bir şehre Sivas’ın dönüşmesi için, yeni yerleşim alanlarının Kızılırmak etrafında yaşam bulması gerektiği ifade ediliyor. Kızılırmak’ın Marmaray gibi devlet projesi olarak ele alınarak hayatiyet kazandırılması bekleniyor.

Kale Evleri Yeniden Ele Alınmalı

Sivas Kalesi kamulaştırmalarına hız kesmeden 2014 yılı içerisinde devam edilmesi gerektiği dile getiriliyor. Turgut CANSEVER’in projesinin daha seyrekleştirilerek, bunun hayatiyet kazanması bekleniyor. Kale içinde Film Platosu da oluşturulabileceği de dile getirilirken, Kalenin sadece yeşil alan olarak değil de daha kapsamlı değerlendirilmesinin bu yıl içinde yapılması bekleniyor.

Sivas Bilim Merkezi Kurulmalı

Sivas’ın bilimsel farkındalığını ayyuka çıkaracak bir bilim merkezinin hayata geçirilmesi için adımların 2014 yılı içerisinde atılması bekleniyor. Belediye, Valilik ve Üniversite üçgeninde, Bilim Merkezinin hayata geçirilmesi ümit ediliyor.

Balıklı Kaplıca Elden Geçirilmeli

Kangal Balıklı kaplıca mevcut durumundan mutlaka kurtarılmalı. Bu hazinenin izbe olarak kalması yerine, Türkiye ölçeğinde değerlendirilmesi gerektiği dile getiriliyor. Modern bir görünüm ve yapılanma yolu ile burasının turizme kazandırılmasının zamanının geldiği ifade ediliyor.

Sıcak Çermik Kongre Merkezleri

Sivas’ın altın hazinesi olan Sıcak Çermik’in yeni bir yeni yerleşim üssüne dönüştürülmesinin zamanının geldiği dile getiriliyor. Kongrelerin yapıldığı bir merkez yanı sıra sanat ve spor etkinlikleri ile turizmin cazibe merkezine dönüşmesi için hiçbir engelin olmayacağı vurgulanıyor.

Soğuk Çermik’e Teleferik Kurulmalı

Sivas’ın, Belediye tarafından fazla ciddiye alınmayan ve adeta terk edilen Soğuk Çermik, diğer çermiklerden daha da önemli bir hale getirilebilecek anlama sahip. Ahmet Turan Gazi yanından başlamak üzere, kurulacak bir Teleferik sistemi ile orasının abad edilerek, şehir ekonomisine 2014 yılı içinde katkı sunabileceği dile getiriliyor.

Yıldız Dağı Türkiye’ye Tanıtılmalı

Sivas’ın prestij projelerinden biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları için daha hızlı hazırlanarak çalışmaların Türkiye’ye duyurulması arzulanıyor. Yıldız Dağı, Sıcak Çermik ve Havaalanı üçgeninin iyi değerlendirilerek, Kayak Merkezi çalışmalarının olgunlaştırılması bekleniyor.

Yıldız Dağı’nın kayak haricinde yaz turizmi içinde değerlendirilerek, geleceğe ümit vermesi arzulanıyor.

Kardeşler Tepesi Sivas’a Kazandırılmalı

Sivas’ın en önemli güzide mekânlarından biri olan Kardeşler tepesi, doğa turizmi noktasında değerlendirilmeli. 2014 yılı içerisinde burasının daha kapsamlı düşünülmesi arzulanıyor.

Aynalı Çarşı Yıkılmalı

Sivas’ın kent meydanına bir hançer olarak çakılan Aynalı Çarşı’nın mutlaka ama mutlaka oradan kaldırılması bekleniyor. Bu ucubenin, ortadan kaldırılması için bütün yetkililerin çalışması arzulanıyor. Aynalı Çarşı gibi bir garabetin neden orda durduğu ise sorgulanıyor.

Kitap Fuarı Kurumsallaşmalı

Sivas’ta okulların açık olduğu ilkbahar ve sonbahar içinde kurumsallaşmış bir kitap fuarının yapılma çalışmalarının, 2014 yılı içinde mutlaka ama mutlaka gerçekleştirilmesi arzulanıyor. Sivas Kitap Günleri ile yakalanan başarının, Kitap Fuarı ile devam etmesi gerektiği dile getiriliyor.

Gök Medrese Kurtarılmalı

Bütün restorasyon çalışmalarıyla adeta yıkılmaya çalışılan Gökmedrese’nin 2014 yılı içinde Allah rızası için kurtarılması bekleniyor. Bu altın hazinenin birkaç kuşak tarafından görülmemesi eleştiri alıyor. Gökmedrese Devlet ilgisi ile diriltilmeyi bekliyor.

Üniversite Öğrencileri Ulaşım Zulmünden Kurtarılmalı

Sivas’a okumak için gelen öğrencilerin analarından emdikleri süt adeta dört yıl içinde burunlarından gelmeye devam ediyor. Halk otobüslerinde tıkış tıkış okula gidip gelmek zorunda kalan üniversite öğrencileri, yaşadıkları kabus ile Sivas’ı ilerde hatırlayacaklarını ifade ediyorlar. Bu zulmün 2014 yılı içinde giderilerek, ulaşım sıkıntısının giderilmesi bekleniyor.

Sivas Kenarları Açılmalı

Gelen Belediyelerin beceriksizliği yüzünden, şehrin yıkıntıları üstüne yeniden yapıldığını ifade eden bir çok insan, şehrin kıyılara açılması gerektiğini dile getiriyorlar. Mahalle dokularını oluşturacak yeni yapılanmaların böylece önünün açılması gerektiği vurgulanıyor.

Trafik Çilesi Son Bulmalı

İnsanları canından bezdiren trafik sorunu için 2014 yılı içinde çareler üretmenin zorunluluğu ifade ediliyor. Her boş yerin, park alanı olarak ilan edildiği bir şehrin kaosunun mutlaka giderilmesi gerektiği vurgulanıyor.



Taner
1.01.2014 09:33:14
TESPİTLER GERÇEKTEN ÇOK DOĞRU, AMA NASIL YAPILACAK ,ADETA EMEKLİLİĞİ GEÇMİŞ BİR VALİYLEMİ, KİMSENİN TANIMADIĞI SİVAS MİLLETVEKİLLERİYLEMİ, YOKSA SAVUNMA BAKANI OLUPTA SİVASA BİR TANE DAHİ ASKERİ TESİS KURAMAYAN BİR BAKANLAMI, BÜYÜKŞEHİRDE OLAMADIK, ÇOK MERAK EDİYOR SİVAS HALKI , KAKİKATEN SİVASIMIZ SAHİPSİZ Mİ NE..

deren
2.01.2014 13:24:52
Sivas ın Ufkunu açacak KUZEY ÇEVRE YOLU PROJESİ unutulmuş.

sss
2.01.2014 13:24:41
Tespitler mükemmel bu gazeteyi sivas milletvekillerinin de okuması lazım.. sivasın sorunları onların sorunu değilmiş gibi davranmaları hoş değil..

halfelik58
3.01.2014 09:26:27
sivasın bütün olması gerekenleri şimdiye kadar boş verilmiş projeleri hepsi burada kaleme alınmış.sivasın malatya tarafından girişide düzenlenmeli sivasa Selçukluya yakışır bir giriş yapılmalı.yine üniversite şehir kaynaşması sağlanmalı.eğer bu projeleri yapan kim olursa bi 30 yıl koltukta kalır gerçekten çok mükemmel projeler.ama bizim milletvekillerinin seçilmişlerin ve atanmışların bunları yapacağını hiç ümit etmiyorum.gerçekten sivas sahipsiz kendimi bildim bileli aynı koltukta oturan müdür ve başkanlar var.ne zaman görsek koltukta oturarak açıklama yapıyorlar.bizim şu çağda yapılsın dediğimiz kızıırmak projesini Osmanlı çoktan çizmiş ama son dönemlerde yapmak nasip olmamış dediğim gibi bu milletvekilleri bu atanmışlar bu seçilmişlerle bu projeler çok zor.elimizde olanlarda gitmesinde başka bi şey istemiyoruz.

mert
6.01.2014 17:44:38
BU YAZDIKLARIN SORUNMU KARDEŞİM ESAS TRAFIK SORUNU VAR YETERLI YOLLAR ACILMALI ALTERNATIF GIRIŞ CIKIŞLAR LAZIM YOL OTOPARKCILARI KALDIRMALI YOLLARI BAYA DARATTILAR BUNLARI COZSUNLER