1 ÖZ 40 BİN ÜVEY Mİ?

1 ÖZ 40 BİN ÜVEY Mİ?

Sivas, Rektör KOCACIK’ın oğlu için yaptığı özel ayarlamayı konuşuyor. Ulusal Basına da yansıyan oğlu için senato kararı çıkarma girişimi kamuoyunda şaşkınlıkla izleniyor. Her konuşmasında öğrenci sayısının kırk bin olduğunu belirten Rektörün, 40 bin

Sivas, Rektör KOCACIK’ın oğlu için yaptığı özel ayarlamayı konuşuyor. Ulusal Basına da yansıyan oğlu için senato kararı çıkarma girişimi kamuoyunda şaşkınlıkla izleniyor. Her konuşmasında öğrenci sayısının kırk bin olduğunu belirten Rektörün, 40 bin öğrencinin sorununu da tek tek senatoya taşıması bekleniyor.

Kıbrıs’ta öğrenim gören oğlunu Sivas Cumhuriyet Üniversitesine almak için bir takım eylemlerde bulunan Rektörün bu girişimlerinin basına sızması sonrasında nasıl bir tutum takınacağı merakla bekleniyor. Oğlunu Sivas’a aldırmak için senato kararı ve rapor alma yoluna giden rektörün, ulusal basına da yansıyan hukuksuzluğu Sivas’ta konuşulmaya devam ediyor.

Oğluna “özel öğrenci” muamelesi yapan rektörün, il dışında okuyan binlerce Sivaslı içinde aynı “özel öğrenci” muamelesini yapması bekleniyor. Oğlu için yaptığı “kıyağı” aklamaya çalışan KOCACIK’ın açıklamaları ile bu kıyağı adeta tescillediği gözlemlenirken, raporu veren hekimin ise bu önümüzdeki öğretim yılında Üniversiteye başlayıp başlamayacağı merak ediliyor. Kişiye özel kadro ayarlaması ile de eleştiri alan Kocacık’ın, Rize Rektörü ile aynı seyir içinde olması ise şaşkınlık oluşturuyor.

Cumhuriyet Üniversitesinde meydana gelen bu dalgalanmaları değerlendiren öğrenciler, kendilerinin de pek çok sorunlarının olduğu ve kendileri içinde tek tek senato kararı alınması gerektiğini belirterek, “rektörün oğlu öz de biz üvey miyiz” diye tepkilerini dile getiriyorlar.

Rektörlük koltuğunda epey zaman dolduran Kocacık, göreve geldiği günden bu yana skandallar ile gündemde. Oğluna kıyak, vakıftaki karmaşıklık, kişiye özel kadro ayarlaması, erotik karikatürler ile şantaj yaparak İlçe Yüksek Okul Sekreteri olan internetçi olayı ve daha bir çok konu ile Kocacık gündemde kalmaya devam ediyor.

YÖK ve Cumhurbaşkanlığının bu olumsuzluklara nasıl yaklaşacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda