1 NUMARALI KOLTUK KİMİN

1 NUMARALI KOLTUK KİMİN

1 NUMARALI KOLTUK KİMİN

4 Eylül Stadyumu Protokol Tribünü B Blok 1. Sıra koltuklar kime ait? Polise mi? Yoksa kulübün parayla o bileti sattığı taraftara mı? İç sahada oynanacak olan her maç öncesi taraftarla polis karşı karşıya gelmekte?

 4 Eylül Stadyumunda garip bir uygulama ligin ikinci yarısından beri ısrarla devam ediyor, hiçbir tribünde polis olmazken protokol b tribününün koltuklarının birinci sırası polislere ayrılmış durumda.

Koltuk numarası 1 olan seyirciler; ?Para vermiş bu koltuğu almışız, stada geliyoruz yerimizde polis memurları oturmakta, her maç aynı sorun. Numaralı biletimdeki koltuğumda oturan Polis memuru bana git boş bir yere otur diyor. Nasıl olur böyle bir şey, git boş bulduğun bir yere otur ne demek anlamış değilim? Bazı maçlarda sorun olmuyor yer yer boşluk olunca gidip oturuyoruz ama bazı maçlarda da tüm koltuklar dolu olunca koltukların arasında ki merdiven boşlularında maç izlemek zorunda kalıyoruz. 1. Sıra koltuklar emniyete ayrılmışsa neden bize biletini sattılar, yok koltuk benimse neden her maç orda polisler oturuyor. Sivasspor yönetiminden bu konuya açıklık getirmesini istiyoruz. Diğer tribünlerde olmamasına rağmen madem bizim tribünde böyle bir uygulama var en azından Kulüpten bir açıklama yapılır, protokol B tribünü 1. Sıra kombine sahipleri mutlaka gelip bulunur, biletler değiştirilemez mi idi? şeklinde açıklamada bulundular.

?Spor da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik?in, Spor kulüplerinin görev, yetki ve sorumlulukları başlıklı 12. Maddesi d) fıkrasında; ?Spor alanlarında seyircilerin oturma yerlerini numaralandırmak ve seyircilerin kendilerine ayrılan yerlere yönlendirilmesi amacıyla gerekli işaret ve yön gösterici levhaları oluşturmak, bilet satışlarını koltuk numarasıyla ilişkilendirerek yapmak, müsabaka alanlarına kapasitesinin üzerinde veya biletsiz seyirci almamak, sponsorlar tarafından dağıtılan biletleri kullanan seyircilerin müsabaka alanlarına giriş ve çıkışına ilişkin kontrol ve denetimleri gerçekleştirmek.?denilmesine rağmen 4 Eylül Stadyumunda bu madde gereği gibi uygulanmamakta.



Anahtar Kelimeler: 0