112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ?NİN TEMELİ ATILACAK

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ?NİN TEMELİ ATILACAK

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ?NİN TEMELİ ATILACAK

Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılarak yer telsimi yapılan 112 Acil Çağrı Merkezi?nin temeli bugün saat 11.00?da atılacak. Bugün sabah saatlerinde çeşitli ziyaretler için ilimize gelecek olan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Çağrı Merkezi?nin açılışına da katılacak.

İlimizde yapılmasına karar verilen 112 Acil Çağrı Merkezi için hazırlanan projelerin tamamlanmasının ardından, merkezin ihalesi de gerçekleştirilerek yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştı. Bu gelişmelerin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi?nin temel atma töreni bugün Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz?ın katılımıyla yapılacak.

2014 yılında hizmet vermeye başlayacak olan 112 Acil Çağrı Merkezi 110 İtfaiye, 112 Hızır Acil, 155 Polis İmdat ve 156 Jandarma gibi servisler tek numarada toplanacak.

Türkiye`de ilk defa Isparta ve Antalya illerinde, daha sonra ise İçişleri Bakanlığı tarafından tüm illerde uygulanmasına karar verilen 112 Acil Çağrı Merkezi için ilimizde yürütülen proje çalışmaları da diğer illere örnek teşkil etmeye başladı.

Konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, 112 acil çağrı merkezinin temel atma töreninin yarın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın katılımıyla gerçekleştirileceğini ifade ederek, "Bütün hizmetler tamamlandığında Sivas önemli bir mesafe kat etmiş olacak" dedi.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Sivas`a yapılacak olan çağrı merkezleri ile birlikte Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın Sivas programları hakkında bilgi verdi.

"Mayıs ayı ve devamı Sivas için bereketli olacak demiştik" diye sözlerine başlayan Burhanettin Kuru, mayıs ayı içerisinde bakanların ve genel başkan yardımcılarının, yoğun katılımıyla, temel atma törenleri, açılışlar, ciddi programlar yaptıklarını, Sivas`a hizmet noktasında şehri ve kendilerini çok mutlu eden bir ayı geride bıraktıklarını söyledi.

Mayıs ayının bitmesiyle birlikte hizmetlerin de bitmeyeceğini ifade eden Burhanettin Kuru, "Kaldığımız yerden hizmetlerimize devam ediyoruz. Seçim sürecinde Sivas`ı çağrı merkezi üssü haline getireceğiz demiştik. Bununla alakalı bakanımız, milletvekillerimiz gerekli çalışmaları yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar. Birinci çağrı merkezi Alo Net`in açılışını yaptık. Yarın da Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz`ın katılımıyla birlikte ikinci çağrı merkezimizin temelini atıyoruz. 112 acil çağrı merkezi temeli, yarın Maden Tetkik Arama Enstitüsü (MTA) yanında atılacaktır. Tüm halkımızı temel atma törenine davet ediyoruz" dedi.

Burhanettin Kuru, yeni yapılacak acil çağrı merkezinde, tüm acil çağrı merkezilerinin tek bir numarada birleşeceğini söyleyerek, "112 acil çağrı merkezi ile birlikte; 110 itfaiye, 112 hızır acil, 155 polis imdat, 156 jandarma tek bir numarada toplanacak ve buradan hizmet verecek. Sivas açısından güzel, hayırlı bir çalışma. Burası, 250 kişinin çalışacağı bir istihdamdır" diye konuştu.

Diğer yapılacak çağrı merkezleri hakkında da bilgi veren Burhanettin Kuru, "Türk Telekom çağrı merkezi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bunlarla yetinmeyip dördüncü çağrı merkezi için arayışlarımızın olduğunu Sivas kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Böylece Sivas`ta işsizliğin giderilmesi konusunda önemli bir mesafe almış olacağız" dedi.

Burhanertin Kuru, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz`ın Sivas programları kapsamında Şarkışla`da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yaptırılan 300 kişilik orta öğrenim öğrenci yurdunun temel atma törenine katılacağını ardından da 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Sivas etkinliğine katılacağını söyledi.

Burhanettin Kuru, hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini kaydederek, stadyumun temelinin atıldığını, hastanenin inşaatının devam ettiğini, Yıldız Dağı kayak merkezi ve Et ve Balık Kurumu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Burhanettin Kuru sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün bu hizmetler tamamlandığında Sivas`ın önemli bir mesafe kat etmiş olacak. Sivas daha fazlasına layık. Onları da yapmak için bakanımızla, milletvekillerimizle birlikte canla başla, gece, gündüz demeden çalışıyoruz."



Anahtar Kelimeler: 0