10 BİRLİK BAŞKANINDAN ORTAK HAREKET KARARI

10 BİRLİK BAŞKANINDAN ORTAK HAREKET KARARI

İç Anadolu Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birlik Başkanları Sivas?ta bir araya geldi. Sivas Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ethem Doğan?ın Başkanlığını yaptığı toplantılarda yaşanan sıkıntılar masaya yatırılırken, Bölge Bir

İç Anadolu Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birlik Başkanları Sivas’ta bir araya geldi. Sivas Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ethem Doğan’ın Başkanlığını yaptığı toplantılarda yaşanan sıkıntılar masaya yatırılırken, Bölge Birlikleri olarak ortak hareket etme kararı alındı.

İç Anadolu Bölgesi Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Birlik Başkanları 1. İstişare toplantısına Sivas ev sahipliği yaptı.

Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve İç Anadolu Bölgesi Sorumlusu Sivas ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ethem Doğan Başkanlığında 20-21 Aralık tarihinde Kangal Balıklı Kaplıca Tesislerinde yapılan toplantıya 10 ilin Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve yöneticileri katıldı.

Toplantılara Başkanlık yapan Sivas Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ethem Doğan, 3 gün süren toplantıda İç Anadolu Bölgesi’nin Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinin sorunlarının masaya yatırıldığını belirtti.

Görüşmeler neticesinde birçok konuda ortak hareket etme kararı alındığını belirten Doğan, “Bu kapsamda İç Anadolu Bölgesinde başlangıç olarak Akkaraman Irkı Koç Bankasının Sivas’ta ve bir diğer ırkımız olan Merinos Koyununun Koç Bankası Konya’ya da Eskişehir’de oluşturulacak” dedi.

Koç depolarında oluşturulacak olan Koç ve Koçluk adayların halk elinde ıslah yapan sürülerden elde edilecek üstün özellikli hayvanlardan meydana geleceğinin altını çizen Doğan, daha sonra ıslah kuralları göz önünde bulundurularak yeniden yetiştiricilere dağıtılacağını belirtti.

Sivas Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ethem Doğan toplantılarda alınan diğer kararları ise şöyle sıraladı:

“Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı kapsamında ki sürülerin koruyucu hekimlik hizmetlerini Birliklerin yapması yönünde çalışmaların başlatılması, ıslahın olmazsa olmazı olan koruyucu hekimlik hizmetlerinin zorunlu hale getirilmesi sözleşmelere eklenmesi ve desteklenmesi, projede anaç hayvanlara verilen desteğin yerine doğan hayvan üzerinden ödemenin yapılmasının yanlış olduğu, yine proje uygulama alanında görülen proje teknik elemanlarının maaş ve diğer giderlerinin kalem olarak tamamen ayrılmasını, yani yetiştiriciye verilen desteğin en çok % 20’sini keserek proje teknik elamanına ve diğer giderlere ödenir kısmında ki ibarenin yerine; yetiştiriciye verilen destek miktarı şudur. Proje teknik elamanları ve diğer giderler şudur diye farklı ödenmesi gerektiğinin daha doğru olacağı, destekleme ödemelerinin erkene alınması gibi ortak kararlar alınmıştır. Ve bu kararlar Merkez Birliğimize ulaştırılmış ve ivedilikle çözüme kavuşturulması için çalışma başlatılması istenmiştir.”